Askeri Denizcilikte Yenilikçi Sistemler STM-BAU İş Birliğinde Üretiliyor

07.09 2021

Baustm

STM olarak ülkemizde sanayi-üniversite iş birliğini önemserken, çözümlerin yerli üretimini sağlamakla beraber, yurt dışında da satış ve pazarlama faaliyetlerini yürüterek, katma değerli ihracatlar gerçekleştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Bahçeşehir Üniversitesi ile şirketimizin yaklaşık 8 yıldan beri süregelen iş birliği, meyvelerini vermeye devam ediyor.  STM danışmanlığında, Bahçeşehir Üniversitesi tarafından tasarlanıp üretilen yenilikçi 3 adet optik sistemin satış/pazarlama faaliyetlerinin gerçekleştirilebilmesi amacıyla, Bahçeşehir Üniversitesi ile şirketimiz arasında lisans sözleşmesi süreci başarıyla tamamlandı. Bu sanayileşme adımı aynı zamanda, TÜBİTAK Patent Tabanlı Teknoloji Transferi Destekleme Çağrısı tarafından da desteklenmeye layık görüldü.  Ticarileşme kapsamında, lisans hakları alınan sistemler; Sualtı Optik Dalgıç Muhabere Sistemi (CoDiver),  Suüstü Optik Muhabere Sistemi (CoLink) ve Sualtı Aydınlatma Sistemi (CoLight) oldu.

 

Sırada Seri Üretim Var

Optik Muhabere Sistemleri, sualtında dalgıçlar/SAT timleri ile dalgıçlar/SAT timleri ve denizaltı arasında, su üstünde ise suüstü gemileri arasında kestirilemeyen, dinlenemeyen ve karıştırılamayan bir muhabere imkanı sağlamaktadır.
Sualtı Aydınlatma Sistemi, gemilerin havuzlama ihtiyacı olmaksızın limanda dalgıç marifetiyle karina surveyine, su altı kaynağı ve onarım faaliyetlerine imkan tanıyacak, sualtında fotoğrafçılık faaliyetlerinde kullanılmaktadır.
STM ve BAU, daha önce de denizaltı teknolojileri kapsamında, Türkiye'nin İlk Yerli Su Spektrum Ölçüm Cihazı CTD Prob’u geliştirerek, lisanslamıştı.
Söz konusu ürünler, hem sivil hem de askeri alanda talep görüyor. STM ana yükleniciliğinde yürütülen projelerde, yurt dışında da kendisine müşteri bulan ürünlerin, seri üretim hazırlıkları devam ediyor.

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.