BİLSEM Öğrencileri STM'de Keşfe Çıktı

25.07 2022

DSC 1957

T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında, Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) öğrencileri, 18-22 Temmuz tarihleri arasında STM’yi ziyaret etti.

Ortaokul (11-14) ve lise çağından yer alan öğrenciler, tanışma ve STM tanıtımının ardından çeşitli eğitim, atölye ve etkinliklere katıldı. Törenin açılışına STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz de katıldı.

BİLSEM Ortaokul öğrencileri; 3 boyutlu baskı teknikleri, katı model oluşturma uygulamalarının yanı sıra makine başında 3D baskı uygulaması deneyimi yaşadı. Öğrenciler STM’nin Taktik mini İHA ürün ailesinden Sabit Kanatlı Vurucu İHA Sistemi ALPAGU’nun 3D maketini yaptı.

Lise grubu öğrenciler ise, alanında uzman mühendislerle bir araya gelerek, STM’nin faaliyet alanları hakkında bilgi aldı. Öğrenciler; askeri deniz platformları, taktik mini iha sistemleri, uydu sistemleri, simülasyon ve aviyonik sistemler, siber güvenlik ve büyük veri, komuta kontrol sistemleri gibi alanlarda teknik ve uygulamalı eğitimler aldı.

Türkiye’nin ilk Siber Füzyon Merkezi STM SFM’yi ziyaret eden BİLSEM öğrencileri, siber güvenlik alanında yapılan çalışmaları yakından inceledi.

Öğrenciler, STM’nin Türkiye’de öncü olduğu Taktik Mini İHA Sistemleri’nin üretildiği Üretim Müdürlüğü’nü de gezme fırsatı yakaladı. Türkiye’nin ilk mini vurucu İHA’sı KARGU’nun üretim hattını gezen BİLSEM öğrencileri, üretim hattında görevli STM mühendislerince bilgilendirildi.

5 günlük etkinlik sertifika töreni ile son buldu.

 BİLSEM_STM_SFM

DSC 1620

BİLSEM__STM

STM_BİLSEM

 

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.