En İyi Drone Pilotları, STM Yürütücülüğünde Gerçekleşecek World Drone Cup’ta Yarışacak

17.09 2021

Teknofest

Savunma sanayi öncülerinden STM olarak yürütücülüğünü üstlendiğimiz dünyanın en iyi drone yarışı World Drone Cup (WDC), 21-26 Eylül 2021’de İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenecek TEKNOFEST İstanbul’da gerçekleşecek. Kendileri için özel olarak hazırlanan zorlu parkurlarda mücadele edecek drone pilotları, tasarım ve montajlarını kendilerinin yaptıkları drone’larla yarışacaklar.

Yürütücülüğünü üstlendiğimiz ve dünyanın en iyi drone yarışçılarını İstanbul’da buluşturacak olan WDC’de Meksika’dan Rusya’ya, Almanya’dan ABD’ye kadar toplam 22 farklı ülkeden 32 yarışmacı yer alacak.

Yarışmanın birincisine 30 bin TL, ikinciye 20 binTL, üçüncüye ise 10 bin TL para ödülü verilecek. 23 Eylül 2021 Çarşamba günü başlayacak olan mücadele, 26 Eylül 2021 Pazar günü kupa töreni ile son bulacak.

Türkiye Drone Şampiyonası’nın Büyük Finali İçin Nefesler Tutuldu!

WDC’de Türkiye adına yarışacak drone pilotları, 21-22 Eylül 2021 tarihlerinde TEKNOFEST kapsamında gerçekleşecek Türkiye Drone Şampiyonası (TDŞ) finalinde belirlenecek. Yıl içinde Elazığ Harput Kalesi ve İzmir Bergama’da düzenlenen zorlu etaplarda yarışarak finale kalan 16 Türk yarışmacı arasında yapılacak büyük finalin sonunda 4 isim WDC’de Türkiye’yi temsil edecek.

Ayrıca standımızda, yarışmanın ziyaretçilerini bir süpriz bekliyor olacak. Dileyen her ziyaretçi, WDC’nin bire bir simülasyonu olan “Survivor Drone” ile drone pilotu deneyimi yaşayabilecek.

Gençlere sanal gerçeklik gözlükleri ile zorlu parkurlarda drone yarışını deneyimleme fırsatı sunmanın yanı sıra TEKNOFEST’te 5 bin metrekarelik alanda ziyaretçilerimizi karşılayacağımız standımızda, düzenleyeceğimiz yarışmalar ve sürpriz hediyelerle herkese unutulmaz bir fuar deneyimi yaşatmayı amaçlıyoruz.

Milli Mühendislik Çözümleri, STM Standında Gençlerle Buluşacak!

Taktik Mini İHA üretiminde Türkiye’nin öncü şirketi STM olarak Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’teki standında öne çıkan ürünlerimizi gençlerle buluşturacağız.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından etkin bir şekilde kullanılan ve bu yıl ihracat başarısına imza atan Döner Kanatlı Vurucu İHA Sistemi KARGU, Sabit Kanatlı Vurucu İHA Sistemi ALPAGU ve Gözcü İHA Sistemi TOGAN, STM standında ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.