Ocak-Mart 2021 Dönemi Siber Tehdit Durum Raporumuzu Yayımladık

28.04 2021

STM Siber Tehdit Duyuru WEB HABER

Ocak-Mart 2021 dönemi Siber Tehdit Durum raporumuzda; Facebook’ta gerçekleşen veri sızıntısı ve alınabilecek önlemler, parola yöneticilerinin güvenlik değerlendirmesi, tahrif saldırılarının ve saldırganlarının üzerine yapılan araştırmalar gibi gündemin çarpıcı konuları işleniyor.

Raporumuzda, sosyal medya hesaplarında paylaşılan kişisel verilerin amacı dışında işlenerek siber tehdide dönüşebileceği konusunda uyarılar yapılırken bu konuda alınması gereken önemler hakkında bilgi veriliyor.

Raporumuzda, çevrimiçi güvenlik konusundaki eksikliklere değinilirken parola yönetiminin yaşam döngüsünü oluşturan şifre oluşturma, depolama ve otomatik doldurma özellikleri bakımından on üç farklı şifre yöneticisi hakkında yapılan incelemeye de yer veriliyor. Bu inceleme sonucunda parola yöneticilerindeki şifrelenmemiş metadata, güvenlik açığı oluşturan varsayılan ayarlar ve clickjacking zafiyeti gibi sorunlar irdeleniyor.

Raporumuzda ayrıca, çok sık rastlanan bir saldırı türü olmasına rağmen araştırmacılardan daha az ilgi gören web sitesi tahrif saldırıları konusuna da değiniliyor ve tahrif saldırganlarının çevrimiçi sosyal ağlardaki davranışlarının analizinden elde edilen çarpıcı sonuçlara yer veriliyor.

 ThinkTech internet sitesi üzerinden yayınladığımız raporumuza aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz;

 https://thinktech.stm.com.tr/detay.aspx?id=412

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.