STM CTF’21 Heyecanı Di̇ji̇tale Taşınıyor!

14.10 2021

Stmctf

STM CTM’21 Heyecanı Di̇ji̇tale Taşınıyor!

STM olarak her yıl siber güvenlik alanında farkındalık yaratmak ve nitelikli insan kaynağı yetişmesine katkı sağlamak amacı ile hayata geçirdiğimiz “Capture The Flag - Bayrağı Yakala (CTF)” yarışması, bu yıl 22-23 Ekim 2021 tarihlerinde gerçekleşiyor!

Bu yıl 7. kez düzenlenecek olan yarışmanın açılışında T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ve STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz konuşma yapacak olup yarışmanın sunuculuğunu ise teknoloji editörü Hakkı Alkan üstlenecek.

Siber güvenlik meraklılarının tamamen online bir şekilde siber güvenlik zafiyetlerini bulmak ve sistemleri ele geçirmek için mücadele edeceği CTF ‘21’e şimdiye kadar 400’e yakın takım ve 700’e yakın katılımcı başvurmuş durumda.

CTF Yarışmacıları Nasıl Mücadele Ediyor?

Bu yıl dijitale taşınan CTF’te mücadele edecek yarışmacılar; kriptoloji, tersine mühendislik, web ve mobil uygulamalar gibi dallarda belirlenen hedeflere diğer yarışmacılardan önce ulaşmak için sistemlerdeki güvenlik açıklarından yararlanarak bayrağı yakalamaya çalışacaklar.

CTF ‘21 Kazananları Nasıl Ödüllendiriliyor?

CTF’te yarışarak derece elde eden katılımcılar toplamda 90 bin TL’lik ödülün sahibi olacak. 23 Ekim 2021 akşamı düzenlenecek ödül törenince, yarışma birincisi olan takıma 35 bin TL, ikinci olan takıma 30 bin TL, üçüncü olan takıma ise 25 bin TL’lik para ödülü takdim edilecek. CTF ‘21’de ilk üç dışındaki ilk on takım ise Raspberry Pi 4’ün sahibi olacak.

CTF ‘21 Nereden Takip Edilebilir?

22-23 Ekim 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan CTF‘21 ile ilgili tüm gelişmeler; Twitter’da @StmCTF, @StmDefence, @StmCyber hesapları üzerinden, canlı yayınlar ise STM’nin YouTube, Linkedln ve Twitter hesaplarından takip edilebilecek.

Ayrıca CTF ‘21 süresince yarışmanın websitesinde gerçekleştirilecek olan Mini Bilgi Yarışması’na katılım sağlayıp soruları doğru yanıtlayanlar arasından yapılacak çekilişin birincisine iPad, ikincisine Apple Watch, üçüncüsüne ise Apple AirPods hediye edilecek. Mini Bilgi yarışması başvuruları çok yakında https://ctf.stm.com.tr/ adresinde açılacak.

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.