Teknofest Heyecanı için Azerbaycan'daydık!

01.06 2022

RHP 2917 Min

Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında düzenlenmeye başlanan ve dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivaline dönüşen TEKNOFEST, bu yıl ilk kez yurt dışına taşındı.

Türk savunma sanayii ve milli teknoloji hamlesine önemli katkılar sunan STM, dost ve kardeş ülke Azerbaycan’da gerçekleştirilen TEKNOFEST’te yerini alarak, milli mühendislik ürünlerini Azerbaycanlı gençlerle buluşturdu.

Bakü Crystal Hall ve Deniz Kenarı Bulvarı Milli Park'ta, 26-29 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen TEKNOFEST Azerbaycan’da 7’den 70’e binlerce Azerbaycanlı STM standını ziyaret etti.

STM standında sergilenen, Döner Kanatlı Vurucu İHA Sistemi Kargu, Taşınabilir Döner Kanatlı Gözcü İHA Sistemi Togan; STM MPAC hücumbot ve açık deniz karakol gemisi (OPV-1900) maketleri, gençler tarafından ilgiyle incelendi.

Hayalindeki gemileri çizen minikler, MİLGEM ve KARGU puzzlelar ile eğlenceli dakikalar yaşadı.

STM standını ziyaret eden T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanımız Prof. Dr. Sn. İsmail Demir, geleceğin mühendisleri ile birlikte hayalindeki gemiyi çizdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Azerbaycan Savunma Sanayii Bakanı Mədət Quliyev, Azerbaycan Devlet Sınır Hizmetleri Başkanı Orgeneral Elçin Quliyev, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, T.C. Sahil Güvenlik Komutanlığı heyeti başta olmak üzere pek çok üst düzey isim STM standını ziyaret etti.

 

RHP 4243 Min

RHP 3454 Min

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.