Temmuz-Eylül 2020 Dönemini Siber Tehdit Durum Raporu’muzu Yayınladık

22.10 2020

65740334 9f1e 4a4a A7d4 F8511fd29d9f

Temmuz - Eylül 2020 dönemini Siber Tehdit Durum Raporu’muzda; e-posta ve sosyal medya hesaplarınızı güçlü parola ve kimlik doğrulama ile korumamızın önemimden, COVID-19 temalı zararlı yazılımlarla kamu kurumlarının hedef alındığından, sesli asistanların 70 metre mesafedeki bir başka binadan lazer ile hacklendiğinden ve araç sahiplerinin mobil uygulamaları ile iletişim kurabilen kablosuz OBD-II cihazlarının (dongle) trafiği hedef alan saldırılara maruz kaldığından bahsediliyor.

 Raporumuzda ayrıca, bebek telsizlerinin, üretim hatlarından tedarik ve lojistik süreçlerine kadar hemen her alanın maruz kalabileceği siber tehditlere ve Temmuz ayında tarihinin en büyük siber saldırılarından birini yaşayan Twitter’a da değiniliyor.

 Raporumuz, bugün artık akıllı saatlerden otomasyon üretime hayatımızın hemen her alanına girmiş IoT teknolojisinin güvenilirliğini de sorguluyor. Nesnelerin İnterneti olarak adlandırılan IoT teknolojili cihazlarının yaşantımızda oluşturduğu kolaylıkların yanı sıra, oluşturduğu potansiyel tehditlere de yer veriliyor. Raporumuz, bu cihazların çok küçük bir kısmını etkileyen bir zafiyetin bile, daha önce görülmemiş ölçekteki bir siber saldırıya yol açabileceğini öngörüyor.

 Raporumuz, “Siber Durumsal Farkındalık“ başlığıyla kurum ve kuruluşlara “tehdit ve fırsatların farkına varıp siber duruşunu tüm öğeleriyle keşfedersen doğru aksiyon için harekete geçebilirsin“ uyarısında bulunuyor ve önce farkındalığa davet ediyor. Etkili bir siber güvenlik duruşu için ise farkındalık hayati önem arz ediyor ve bunun sağlanabilmesi için büyük miktarda verinin elde edilmesi ve anlamlandırılması gerektiği vurgulanan raporda, anlamlandırma aşamasında uygun görselleştirme metotları ile alan uzmanlarına veya yetki merciindeki kişilere öngörü oluşturması için yardımcı olunması gerektiğine de dikkat çekiliyor.

 ThinkTech internet sitesi üzerinden yayınladığımız raporumuza aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz;

 https://thinktech.stm.com.tr/detay.aspx?id=381

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.