Thinktech Gaziantep Metal Ve Makine Sanayiinin Gelişimi İçin İKA İle İş Birliği İçinde

25.09 2020

 

Ipekyolu Haber

Teknolojik Düşünce Merkezimiz STM ThinkTech, İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) ile imzaladığı iş birliği sözleşmesi çerçevesinde, Gaziantep‘te metal ve makine sanayiinde üretim yapan firmalarla görüşerek, sektörün gelişimi adına bir yol haritası oluşturmaya hazırlanıyor.

Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Harun Çelik, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz ve Genel Müdürümüz Özgür Güleryüz’ün katılımlarıyla gerçekleştirilen imza töreniyle birlikte ThinkTech, yerli ve milli sanayi üretim ekosistemine ilişkin analiz ve karar destek sistemi geliştirme yetkinliğini, Konya’dan sonra bu kez Gaziantep’e taşıyacak.

Projenin başlamsıyla birlikte ThinkTech, Gaziantep‘te metal ve makine sanayiinde üretim yapan firmalarla görüşerek, ilde sektörün gelişebilmesi adına bir yol haritası hazırlayacak. Teknolojik Düşünce Merkezimiz ThinkTech ayrıca, yapay zeka ve ekonomik karmaşıklık modeli gibi yöntemlerle sürdüreceği proje kapsamında sektöre ilişkin strateji belgesi de hazırlayacak.

4,5 ay sürecek olan proje, veri toplama, analiz ve raporlama safhalarından oluşacak. Proje kapsamında, İpekyolu Kalkınma Ajansı ve Gaziantep Sanayi Odası ile koordineli olarak ThinkTech, ilde metal ve makine sektöründe üretim yapan 30 firmayla saha çalışması yapacak. Proje kapsamında, sistem düşüncesi yaklaşımı ile yapay zeka ve ekonomik karmaşıklık modeli gibi yöntemler de esas alınarak, sektörün ve ekosisteminin gelişmesine katkıda bulunmak ve ekonomik açıdan yaşanabilecek olası senaryolara ilişkin analizler yapılarak bir strateji belgesi oluşturmak hedefleniyor.

Bu haberi paylaşın
  • Twitter
  • Linkedin
  • facebook
Etiketler

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.