‘Capture The Flag' (CTF) Etkinliğimizin Yedincisini Başarıyla Gerçekleştirdik

26.10 2021

 STMCTF

Siber güvenlik alanında farkındalık yaratmak ve nitelikli insan kaynağı yetişmesine katkı sağlamak amacı ile T.C. Savunma Sanayii Başkanlığı ve Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi destekleri ile düzenlediğimiz, “Capture The Flag” etkinliğimizin yedincisini 22-23 Ekim 2021 tarihinde başarıyla tamamladık.

Pandemi sebebiyle, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da online olarak gerçekleştirdiğimiz CTF’in moderatörlüğünü Teknoloji Editörü Hakkı Alkan üstlenirken, açılış konuşmalarını; T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanımız Prof. Dr. Sn. İsmail Demir, Genel Müdürümüz Özgür Güleryüz ve Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi Genel Koordinatörü Sn. Alpaslan Kesici yaptı.

T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanımız Prof. Dr. Sn. İsmail Demir, bugünün dünyasında teknolojiye ve veriye hükmedenin, veriyi dijital ortamda üreten, kullanan ve saklayanın, tüm unsurlara da hükmedebileceğine işaret ederek, “Ülkemizin sahip olduğu verileri ve ürettiği bilgileri; sınırlarımız ve vatanımızı koruduğumuz gibi korumazsak, geleceğe güvenle bakmamız mümkün olmaz” dedi. Demir, siber güvenlik alanında kariyer hedefi olan gençler için CTF’in önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.

Genel Müdürümüz Sn. Özgür Güleryüz ise “Ülkemizin siber güvenlik alanında uzman açığını kapatmak üzere, fırsat bulduğumuz her an, gençlerimizde bu farkındalığı yaratabilmek adına harekete geçiyoruz. Türkiye’nin en uzun soluklu ‘CTF’ etkinliğimizle de; gençlerimizin bu konuya olan ilgilerine bir zemin oluşturuyor ve siber güvenlik araştırmacısı olarak savunma sanayiimizde kariyer imkanı olduğunu göstermeyi hedefliyoruz” ifadelerine yer verdi.

710 yarışmacı kıyasıya mücadele etti

Siber güvenlik alanında farkındalık yaratmak ve insan kaynağı geliştirmek amacıyla bu yıl 7. kez düzenlediğimiz CTF etkinliğimizde yarışmacılar; 24 saat boyunca, siber ortamda, kriptoloji, tersine mühendislik, web ve mobil uygulamalar gibi konularda, kasıtlı olarak yaratılan sistem açıklarını bulmak için kıyasıya yarıştı.

Yurt içi ve yurt dışından toplamda 710 yarışmacının mücadele ettiği 394 takım, ilk 3 takım arasına girebilmek için mücadele etti. 23 Ekim akşamı düzenlenen ödül töreninde, birinci gelen takıma 35 bin TL, ikinci takıma 30 bin TL, üçüncü takıma ise 25 bin TL para ödülü verildi. Yarışmada ilk üçün dışındaki ilk on takım ise Raspberry Pi 4’ün sahibi oldu.

CTF sürecince, https://ctf.stm.com.tr/ adresinde gerçekleştirilen mini bilgi yarışmasına da katılım sağlayarak en yüksek puanı toplayan yarışmacılardan birinciye Ipad, ikinciye Apple Watch, üçüncüye ise Airpod hediye edildi.

CTF etkinliğimizde, şirketimizin siber güvenlik uzmanları, eğitimler vererek tecrübelerini gençlerle paylaşırken, insan kaynakları uzmanlarımız da, siber güvenlik alanında istihdam olanaklarını anlattı.

Sektörde kariyer planlayan gençlerin, sektör profesyonellerinin ve teknoloji meraklılarının yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin canlı yayın kayıtlarına; Twitter (@StmDefence, @StmCTF, @StmCyber) ile STM’nin YouTube ve LinkedIn hesaplarından ulaşılabilir.

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.