En yeni siber güvenlik ürünümüz olan 'STM Bugshield' Platformu'nun lansmanını gerçekleştirdik.

04.11 2019

STM Bugsfield

Siber güvenlik ürünlerimizin en yenisi olan Bugshield platformunun lansmanını STM CTF’19 yarışmamızda gerçekleştirdik. Bugshield platformu; Sürekli sızma testi metodolojisi ile istismar edilebilir siber güvenlik açıklarını bulma ve anlık raporlama hizmetleriyle kurum kaynaklarının korunmasını ve hızlı aksiyon alınmasını sağlayan bir ödül avcılığı platformudur.

Alanında uzman siber güvenlik araştırmacılarıyla kurumları bir araya getirerek “hacker” bakış açısı ile sistemlerindeki zafiyetlerin tespit edilmesine imkan veren “Bugshield” platformu, kurumların güncel siber tehditlerden korunması ve güvenlik seviyelerinin artırılması adına proaktif bir hizmet sunuyor.

Bugshield, web tabanlı bir sisteme sahip olması ile birlikte kurumların kontrol edilmesini talep ettiği envanterlerin farklı, güvenilir ve alanında yetkin araştırmacılar tarafından sürekli test edilmesine olanak tanıyor. “Etik Hacker” olarak nitelendirilen bu araştırmacılar ise STM siber güvenlik uzmanları tarafından bir dizi mülakat ve güvenlik kriterinden geçerek sisteme üye olabiliyorlar. Araştırmacılar tespit ettikleri zafiyetleri sisteme bildirdikleri zaman STM uzmanları devreye giriyor ve bulgular iki aşamalı bir onay sürecinden geçiyor. Zafiyet durumu doğrulandığında kurumların anında bilgilendirilmesi, güvenlik açıklarının saldırganlardan önce tespit edilerek bir an önce kapatılması adına kurumlara önemli bir öncelik sağlıyor.

Siber Füzyon Merkezimiz bünyesinde hizmet verecek olan Bugshield, hem Türkiye hem de uluslararası alanda kritik alt yapılara sahip bütün kurumlar için güvenilir ve kaliteli bir siber güvenlik çözümü sağlıyor.

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.