Pakistan IDEAS-2022 Fuarı'nda STM'ye Yoğun İlgi

18.11 2022

IDEAS%20PAKISTAN 2022%20(2)

 

Türk savunma sanayiinin öncü firmalarından STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş, milli mühendislik ile üretilen teknolojilerini ve kabiliyetlerini farklı coğrafyalara taşımaya devam ediyor. Uzun yıllardır Pakistan'da yürüttüğü askeri deniz projeleri ile Türkiye-Pakistan ilişkilerine önemli katkılar sunan STM, Pakistan'ın Karaçi şehrinde 15-18 Kasım tarihleri arasında düzenlenen IDEAS-2022 Fuarı'nda milli teknolojilerini sergiledi.   

Pakistan’da STM500 Yoğun İlgi

STM, IDEAS 2022’de; ana yüklenicisi olduğu Türkiye'nin ilk milli fırkateyni TCG İSTANBUL (F-515) İstif (İ) Sınıfı Fırkateyn, milli imkanlarla tasarlanan küçük boyutlu denizaltı STM500, sürat-manevra gücü yüksek, satıhtan satıha güdümlü mermilerle hücum geliştirebilen hücumbot konseptimiz STM-MPAC ve Türkiye'nin yurt dışına yaptığı en büyük tonajda askeri gemi inşa projesi Pakistan Denizde İkmal Tankeri (PNFT)'ni görücüye çıkardı.

Milli Vurucu ve Gözcü İHA’lar Pakistan’da Sergilendi 

STM tarafından geliştirilen deniz projelerinin yanı sıra taktik mini İHA sistemleri de IDEAS 2022’de STM standında boy gösterdi. Taktik mini İHA sistemleri alanında dünyada öncü ve rekabetçi teknolojiler üreten STM, Türkiye’nin ilk mini vurucu İHA’sı KARGU, milli gözcü TOGAN ve sabit kanatlı vurucu İHA sistemi ALPAGU’yu Uluslararası Savunma Fuarı ve Semineri IDEAS’da ziyaretçiler ile buluşturdu.

Pakistan Savunma ve Üretim Bakanı, Pakistan Donanma Komutanı, Pakistan Deniz Kuvvetleri'nin ve Pakistan Ordusu'nun üst düzey askeri heyetleri başta olmak üzere farklı ülkelerden çok sayıda heyetler, STM standını ziyaret ederek, projeler ve ürünler hakkında bilgi aldı.

STM, Pakistan Donanması'na Güç Veriyor  

Özgün mühendislik çözümleriyle, Güney Amerika’dan Uzak Doğu’ya kadar 20’den fazla ülkede iş birlikleri, ihracat ve iş geliştirme faaliyetleri yürüten STM, Türk Donanması ve Türk güvenlik güçlerini, yenilikçi ve milli sistemlerle donatırken, elde ettiği deneyim ve mühendislik kabiliyetler ile, dünya ordularına askeri denizcilik ve taktik mini İHA sistemleri ihraç ediyor. 

Pakistan’da bugüne kadar önemli projelere imza atan STM, Pakistan Donanması için tasarladığı, Türkiye’nin yurt dışına yapmış olduğu en büyük tonajda askeri gemi inşa projesi Pakistan Denizde İkmal Gemisi PNS MOAWIN’i Karaçi’de inşa ederek 2018 yılında teslim etti. Yine Pakistan’ın sahip olduğu Agosta 90B Sınıfı Denizaltıların modernizasyonunda faaliyetlerini sürdüren STM, projede ilk denizaltıyı teslim etti ve diğer iki denizaltının modernizasyon çalışmalarını devam ettiriyor. Bu proje ile Türkiye'de ilk kez yabancı bir ülkenin denizaltı modernizasyon projesinde ana yüklenici olan STM, başarılı şekilde yürüttüğü projeler sayesinde, Türkiye tarafından üretilecek 4 adet Ada Sınıfı Korvet Projesinde de ana tahrik sisteminin tedariki ve entegrasyonuna yönelik mühendislik kabiliyetiyle görev alıyor.

 

IDEAS%20PAKISTAN 2022%20(4)

IDEAS%20PAKISTAN 2022%20(11)

IDEAS%20PAKISTAN 2022%20(8)

IDEAS%20PAKISTAN 2022%20(17)

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.