Temmuz - Eylül 2019 Dönemi Siber Tehdit Durum Raporu'muzu yayınladık.

17.10 2019

Siber Tehditdurum Raporu

2019 yılı Temmuz - Eylül arası dönemi kapsayan yeni Siber Tehdit Durum Raporumuz; internet ortamında paylaşılan kişisel verilerin amacı dışında işlenerek siber tehdide dönüşmesinin devletler ve toplumlar için yarattığı risklere karşı uyarıyor.

Türkiye’de KVKK ve Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle alınan önlemlerin üst düzey bir güvenlik sağladığını belirten raporumuz; 06 Temmuz 2019’da Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin katkılarıyla hazırlanan ve Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yayımlanan “Bilgi ve İletişim güvenliği Tedbirlileri” genelgesinin ülkemizde alınan önlemleri ulusal düzeyde bir üst seviyeye taşıdığını belirtiyor.

Raporumuz, günlük hayatta kullandığımız akıllı aletlerin barındırdığı zafiyetlere karşı uyarılar yaparken, otonom araçlar için temel bir parça olan ve kazaları önlemeyi amaçlayan Gelişmiş Sürücü Yardım Sistemleri (GSYS)’nin makine öğrenmesi ile aldatılabileceğine de dikkat çekiyor.

Bunlara ek olarak, Bluetooth teknolojilerinin kötü amaçlarla kullanılması, özellikle kredi kartı kullanıcılarını hırsızlık maksatlı saldırılara son derece açık hale getirdiğini belirten raporumuzda evlerde kullanılan sistemlerin doğurduğu risklere de vurgu yapılıyor.

ThinkTech internet sitesi üzerinden yayınladığımız raporumuza aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz;

https://bit.ly/2IT3YYJ

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.