Türkiye'nin Uluslararası Onaylı İlk ECDIS'ini Geliştirdik

10.08 2020

Ecdis Web Haber

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Askeri deniz platformlarına yönelik kabiliyetini, ticari deniz platformlarına da taşıyan ve son olarak yerli yazılımla bu alana yönelik Elektronik Harita Görüntüleme ve Bilgi Sistemi (ECDIS) geliştiren STM, dünya çapında geçerliliğe sahip Denizcilik Ekipmanları Direktifi (MED-Marine Equipment Directive) sertifikası Wheelmark‘ı alan Türkiye’deki ilk şirket olarak STMDENGİZ ECDIS çözümünü hem askeri hem de ticari alanda kullanıma sundu.

Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) kurallarına uyumlu ve yedeklendiğinde kağıt haritalara alternatif olarak kullanılabilecek, bilgisayar bazlı, platformda bulunan diğer seyir yardımcıları olan Parakete, Cayro, Atalet Seyir Sistemi, İskandil, GPS, AIS vb. ile arayüzü bulunan ve seyir radarı ile (radar overlay) birlikte çalışabilen STMDENGİZ ECDIS, muhtelif elektronik seyir haritaları (ENC) (S-57, S-63, vb.) ile kullanıcısına emniyetli seyir imkanı sağlıyor.

STMDENGİZ ECDIS, diğer veri sağlayıcılarının entegre edilmesiyle seyirsel farkındalığı artırırken; seyir planı ve değerlendirmesinde kullanılacak süreyi azaltarak seyir planının verimliliğini de artırıyor. Harita düzeltmelerinin elektronik harita üretici kuruluşlarca otomatik olarak yapılarak sisteme yüklenmesiyle seyir personeli üzerindeki yükü de azaltarak harita düzeltmelerinin verimliliğini de olumlu etkileyen sistem, elle yapılan harita düzeltmelerine ve uzun seyir planlarına olan ihtiyacı ise ortadan kaldırıyor. Kullanımı kolay ekran fonksiyonları ve yüksek çalışma performansının yanı sıra kullanıcı dostu yazılıma sahip olan ve çeşitli ekran boyutları bulunan STMDENGİZ ECDIS’de, rota planlama/düzenleme ve emniyet kontrol fonksiyonları yer alıyor.

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.