Konya ve Karaman Savunma Sektörünün Gelişimi İçin Niyet Anlaşmasına İmza Attık

19.11 2021

Konya

Türkiye’nin teknoloji odaklı ilk düşünce merkezi STM ThinkTech, Konya ve Karaman illerinde, savunma sektörünün geliştirilmesi için, önemli bir niyet anlaşmasına imza attı.

NATO’dan, ülkemizdeki sivil ve yerel kuruluşlara kadar geniş bir yelpazede danışmanlık hizmeti sağlayan STM ThinkTech; yerli ve milli sanayi üretim ekosistemine ilişkin analiz ve karar destek sistemi geliştirme yetkinliğimizi, Gaziantep’in ardından Konya ve Karaman bölgesine taşımaya hazırlanıyor.

Konya Savunma Sanayi ve Silah Fuarı kapsamında; STM, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA), Konya Sanayi Odası (KSO), Karaman Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ve Bütünsel Güvenlik, Sağlık ve Teknoloji Kümelenmesi Derneği (BÜSAT) arasında 18 Kasım Perşembe günü niyet sözleşmesi imzalandı.

Törene, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanımız Prof. Dr. İsmail Demir, Genel Müdürümüz Özgür Güleryüz ve ilgili kuruluşların yöneticileri katıldı. Anlaşma, “Bölgedeki KOBİ’lerin Savunma Sanayine Entegrasyonu ve Konya ve Karaman İllerinde Savunma Sektörünün Geliştirilmesi” için birlikte çalışabilirliği kapsıyor.

Anlaşma, KOBİ’lerin savunma sanayine entegrasyonu için, son 6 yıldır Huğlu-Üzümlü-Beyşehir ve Konya’da yapılan faaliyetlerin, Konya ekosisteminin geliştirilmesine ve Karaman’a da yansıtmayı amaçlıyor. Bu kapsamda, belirlenecek savunma sanayi ve yakın sektörlerde potansiyel taşıyan firmaların; üretim altyapısı, yüksek katma değerli ürün/teknoloji fırsatlarının analiz edilerek, destekleme model önerilerinin sunulması, saha çalışması ve raporlama faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

 “Bütünsel Güvenlik Yaklaşımı” paneli

 Selçuk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen fuar kapsamında, STM ThinkTech Koordinatörü Emekli Korgeneral Alpaslan Erdoğan’ın moderatörlüğünde de, 19 Kasım Cuma günü “Bütünsel Güvenlik Yaklaşımı” başlıklı panel gerçekleştirildi.

 

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.