Preveze Sınıfı Denizaltılarda Erken Teslim Faaliyeti ve Kritik Tasarım Aşamasını Başarıyla Tamamladık

10.02 2022

STM Preveze Sinifi Denizalti Metinsiz

T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) sorumluluğunda yürütülen, Preveze Sınıfı Denizaltı Yarı Ömür Modernizasyonu Projesi’nde, (PREVEZE-YÖM) önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktık.

4 adet Preveze Sınıfı Denizaltı’nın modernizasyonunu kapsayan PREVEZE-YÖM Projesinde, tasarım aşamalarının devamı esnasında teslim edilmesi gereken Atalet Seyir, CTD Prob, Soğutulmuş Su ve Statik İnverter sistemlerinin deniz kabul tecrübelerinin başarı ile tamamlanmasının ardından, projenin Kritik Tasarım Aşaması da SSB tarafından onaylandı. Böylece projede tasarım aşamaları sona ermiş oldu.

PREVEZE-YÖM ile eş zamanlı olarak yürütülen ve platform entegrasyon sorumlusu olduğumuz, MÜREN Savaş Yönetim Sistemi Projesinde de, ilk gemi için platform entegrasyonunu başarı ile tamamladık.

STM’ye Preveze’de kritik görevler

Preveze Sınıfı Denizaltı Yarı Ömür Modernizasyonu Projesi; Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın envanterinde bulunan TCG Preveze (S-353), TCG Sakarya (S-354), TCG 18 Mart (S-355) ve TCG Anafartalar (S-356) denizaltılarının modernizasyonunu kapsıyor.

Projede, STM iş payına düşen sistem tedariklerinin yanı sıra modernize edilecek bütün sistemlerin Preveze Sınıfı Denizaltılara yönelik  platform entegrasyonu faaliyetleri de sorumluluğumuzda ilerliyor.

Proje hakkında detaylı bilgi için: https://www.stm.com.tr/tr/cozumlerimiz/deniz-projeleri/preveze-sinifi-denizalti

 

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.