Türkiye’nin Milli Deniz ve İHA Çözümleri Asya Pasifik’e Damga Vurdu

09.05 2024

STM%20DSA2024%20(7)

Türk savunma sanayiinde yenilikçi ve milli teknolojilere imza atarak, katma değeri yüksek ihracatlar gerçekleştiren STM, askeri deniz projelerini ve taktik mini İHA sistemlerini Asya Pasifik’te sergiledi.

Türk savunmasının globeldeki önemli oyuncularından STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. modern ve milli teknoloji çözümlerini, Defence Service Asia (DSA) Fuarı’nda (DSA-2024) Fuarı’nda Malezya ile buluşturdu. Bu yıl 18.’ncisi düzenlenen DSA-2024 Fuarı, Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da 6-9 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Ada Sınıfı Korvet’e Malezya’da Yoğun İlgi

STM, DSA-2024 Fuarında, ana alt yüklenici olarak görev aldığı, Türk Donanması’na bugüne kadar dört adet teslimi gerçekleştirilen ve ihracat başarıları yakalayan Türkiye’nin ilk milli korvet projesi MİLGEM Ada Sınıfı, STM’nin tasarımcısı ve ana yüklenicisi olduğu Türkiye’nin ilk milli fırkateyn projesi MİLGEM İstif Sınıfı Fırkateyn (TCG İSTANBUL), STM’nin kendi öz kaynakları ile başlattığı, Türkiye’nin ilk küçük boyutlu milli denizaltı projesi STM500, sürat-manevra gücü yüksek, satıhtan satıha güdümlü mermilerle hücum geliştirebilen STM MPAC Hücumbotu ve sahil güvenlik gemisi CG-3100 fuarda katılımcıların beğenisine sunuldu.

Taktik mini iha sistemlerinde ise; üç farklı kıtada 10’dan fazla ülkeye ihraç edilen Türkiye’nin ilk milli vurucu İHA’sı KARGU ile TSK envanterine geçen yıl katılan mühimmat bırakan İHA BOYGA, STM standında sergilendi.

STM%20DSA2024%20(3)

Fuarda, farklı ülkelerden üst düzey pek çok askeri heyet, STM standında, milli savaş gemilerini ve taktik mini İHA sistemlerine yoğun ilgi gösterdi. Çok sayıda üst düzey askeri heyet, DSA-2024 Fuarında, STM standını ziyaret ederek, proje, çözümler ve iş birlikleri için detaylı bilgi aldı.

Bu kapsamda, Malezya Başbakanı Anwar Ibrahim, Malezya Savunma Bakanı Mohamed Khaled Nordin, Malezya Deniz Kuvvetleri Komutanı Datuk Abdul Rahman Bin Ayob başta olmak üzere, çok sayıda önemli isim STM standını ziyaret etti.

STM%20DSA2024%20(2)

 

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.