29 yıllık bilgi birikimi ve tecrübemizi, sahip olduğumuz insan kaynağı ve network kapasitesi ile sinerjiye çeviriyoruz. Bu sinerji ile Türkiye'nin ilk teknoloji odaklı Think Tank’i olan “ThinkTech” markası ile bölgesel ve küresel ölçekte milli bir düşünce kuruluşuyuz.
Pandemiler dünya tarihinde siyasi ve toplumsal dönüşümlere yol açan ve küresel etkileri olan sağlık olaylarıdır. Dünya, tarihinin en büyük salgınlarından birini yaşamaktadır. Aralık 2019’da Çin’de ortaya çıkan SARS COV-2 virüsü tüm dünyaya hızla yayılmış, 17 Haziran 2020 tarihi itibarıyla dünya çapında 8,3 milyon kişiyi enfekte etmiş, 446 binden fazla can kaybına yol açmıştır.
Dünya genelinde artan nüfus ve büyüyen endüstrilerle birlikte yenilenebilir enerji teknolojilerine duyulan ihtiyaç her geçen gün artmakta ve bu durum "osmotik" diğer bir adıyla "mavi enerji"yi en umut verici, temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarından biri haline getirmektedir.
İşlemci teknolojisinde devrimci bir değişiklik yapabileceği düşünülen nöromorfik işlemlerin nasıl çalıştığını, yapay zekâ ve makine öğrenmesiyle arasındaki bağlantıyı ve nöromorfik işlem teknolojisiyle ilgili geleceğe yönelik beklentileri inceledik.
Küresel ısınma ve fosil yakıtların hızla tükenmesi çevresel ve ekonomik sorunların yanı sıra güvenlik sorunlarına da yol açıyor. ABD ordusu yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelerek hem cephede kritik operasyonların kesintiye uğramadan sürdürülmesini ve binlerce askerin hayatının kurtulmasını hem de milyarlarca dolar tasarruf edilmesini hedefliyor.
Verim ve maliyet baskısı altındaki anayurt güvenliği uzmanları büyük veri analitiği, makine öğrenmesi, bilgisayarla görü ve artırılmış gerçeklik gibi gelişmekte olan teknolojilerin benzersiz kabiliyetlerinden yararlanmaya başladı.
Kasım ayında Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılacak seçimler, Tokyo’da düzenlenecek olimpiyatlar, çeşitli jeopolitik gerilimler, ekonomik belirsizlikler ve endüstride artan rekabet dijitalleşmeye katkıda bulunarak 2020’de siber saldırıların da artacağına işaret ediyor. 2020’de artması muhtemel siber saldırı çeşitlerini ve bunlara karşı nasıl yaklaşılması gerektiğini inceledik.
Siber Saldırılar, Zararlı Yazılımlar, Siber Zafiyetler ve Siber Güvenlik Altyapısına ilişkin detaylara raporlarımızdan ulaşabilirsiniz.