Yenilikçi bir Üniversite – Sanayii iş birliği projesi olarak, şirketimiz ve Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) arasında 2012’e imzalanan anlaşma ile AR-GE çalışmalarına devam edilmektedir.
Proje kapsamında denizaltı-helikopter, denizaltı-dalgıç ve aynı zamanda denizaltı-suüstü gemiler arasında arasında optik olarak dinlenemeyen, karıştırılamayan ve kestirilemeyen bir muhabere imkanının savunma sanayiine kazandırılması amaçlanmaktadır.
Halihazırda sualtı haberleşmesi alanındaki bütün sistemler RF teknolojisi kullanmaktadır. RF teknolojili muhabere sistemleri de harekat sahasında transmisyon sınırlaması olduğu zamanlarda muhasım tarafından kestirilme riski taşıdığından kullanılamamaktadır. Bu kapsamda Sualtı Optik Haberleşme Sistemi, RF teknolojisi barındıran muhabere sistemlerine alternatif ve hibrit bir model olarak geliştirilmektedir.