30. Kuruluş Yıl Dönümümüz Kutlu Olsun

05.05 2021

Aa STM 30key Web Haber 350x200 03 05 21

Türkiye’nin savunma sanayii ve milli teknoloji hamlesine önemli katkılar sunan, küresel çapta rekabetçi, ileri teknolojili,yenilikçi ve milli çözümler geliştiren şirketimiz, kuruluşunun 30. yılını kutluyor.

 Savunma Sanayi İcra Komitesi (SSİK) kararıyla 1991 yılında kurulan ve faaliyetlerini T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) öncülüğünde sürdüren şirketimiz;  kurulduğu yıldan bu yana yüksek nitelikli insan kaynağıyla mühendislik, teknoloji ve danışmanlık faaliyetleri yürüterek, askeri deniz platformlarından otonom sistemlere, siber güvenlikten uydu ve uzay teknolojilerine kadar geniş bir alanda ürün ve çözümler geliştirerek, 30 yıldır savunma sanayii alanında ülkemizin gücüne güç katıyor.

Özellikle askeri deniz platformları ihracatında önemli başarılar elde etmiş olan şirketimiz, bu alanda yakaladığı ihracat başarısını, geliştirdiği otonom sistemler ve siber güvenlik alanına taşımak adına, Güney Amerika’dan Uzak Doğu’ya, 20’den fazla ülkede iş birlikleri, ihracat ve iş geliştirme faaliyetleri yürütüyor.

 AR-GE Çalışmaları Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Otonomi, suüstü ve sualtı platformları, yapay zeka, akıllı seyrüsefer sistemleri, ileri analitik ve makineleşme, blok zincir teknolojisi ile kritik/gizli haberleşmenin sağlanması konuları üzerinde de AR-GE çalışmalarını yürüten şirketimiz hem savunma ekosisteminin hem de ülkemizin yarınlarının inşası için önemli katkılarda bulunmaya devam ediyor.

 30 Yıllık Başarı Öyküsü

 Tecrübesi ve mühendislik kabiliyetleriyle öne çıktığı askeri deniz platformlarında şirketimiz, MİLGEM Projesi'nin ana alt yükleniciliğini, MİLGEM İ Sınıfı Fırkateyn Projesinin ilk gemisi TCG İstanbul (F-515)’in ve Türkiye’nin ilk istihbarat gemisi Test ve Eğitim Gemisi TCG Ufuk‘un da ana yükleniciğini üstlendi. Ayrıca, denizaltı modernizasyon ve inşa projelerinde de kritik görevlerde yer alıyor.

Bunun yanısıra, otonom hareket edebilen, öğrenebilen, karar verebilen mühimmatlı ilk otonom mini İHA’lar olan KARGU, bu alanda öncü olan şirketimizin ürün ailesi içinde yer alıyor. İHA platformlarının GPS’ten bağımsız görev yapabilmelerine imkan sağlayacak ’’Kerkes Projesi’’nin de ana yükleniciliği şirketimiz tarafından yapılıyor.

Yerli ve milli kaynaklar kullanarak ileri teknolojiler üretmek ve ihracat kapasitesini genişletmek üzere belirlediği hedefiyle şirketimiz, kritik teknolojiye sahip rekabetçi ürün, sistem ve hizmetler geliştirmeye devam ediyor.

 Savunma Sanayii Başkanımız Sn. Prof. Dr. İsmail DEMİR’in 30. Yıl Kutlama Mesajı:

 Genel Müdürümüz Sn. Özgür GÜLERYÜZ’ün 30. Yıl Kutlama Mesajı:

 STM 30.Yıl Videosu:

Bu haberi paylaşın
  • Twitter
  • Linkedin
  • facebook
Etiketler

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.