Milli Deniz Platformları ve Vurucu İHA'lar Latin Amerika'da Boy Gösterdi

15.04 2023

LAAD STM%20(6)

Türk savunma sanayiinde yenilikçi ve milli platformlar geliştiren STM, askeri deniz projelerini ve taktik mini İHA sistemlerini, Güney Amerika'nın en büyük savunma fuarında sergiledi. 

Türk savunmasının globeldeki güçlerinden STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Tic. AŞ. son teknoloji proje ve çözümlerini, Latin Amerika'nın önde gelen savunma fuarlarından, Laad Defence & Security 2023'te, Güney Amerika ile buluşturdu. 

Brezilya'nın Rio de Janerio şehrinde 11-14 Nisan 2023 tarihleri arasında düzenlenen fuarda STM'nin milli imkanlarla tasarladığı ve üretim sürecine başladığı, küçük boyutlu denizaltı STM500 ilgi topladı. STM500 denizaltısının yanı sıra, Türkiye'nin ilk milli fırkateyn projesi; MİLGEM İstif (İ) Sınıfı Fırkateyn ve STM MPAC Hücumbot ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Taktik mini İHA sistemleri alanında, Türkiye'de öncü ve dünyada rekabetçi platformlar geliştiren STM, TSK'nın envanterinde bulunan ve 10'a yakın ülkeye ihraç edilen, milli vurucu İHA Sistemi KARGU'yu da Brezilya'da görücüye çıkardı. KARGU'nun kardeşleri; sabit kanatlı vurucu İHA ALPAGU ve milli gözcü İHA TOGAN da STM standında yerini aldı.

Paraguay Savunma Bakanı, Peru Genelkurmay Başkanı, Arjantin Deniz Kuvvetleri Komutanı, Brezilya Deniz Kuvvetleri Komutanı, Şili Deniz Kuvvetleri Komutanı, Brezilya, Meksika, Ekvador, Suudi Arabistan heyetleri başta olmak üzere çok sayıda üst düzey askeri heyet STM standını ziyaret ederek, proje ve ileri çözümler hakkında detaylı bilgi aldı.

LAAD STM%20(1)

LAAD STM%20(3)

LAAD STM%20(2)

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.