Milli Gemiler ve Taktik Mini İHA Sistemlerine NAVDEX'te Yoğun İlgi

24.02 2023

NAVDEX STM

 

Türk savunma sanayiinin öncü firmalarından STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş, milli mühendislik ile üretilen teknolojilerini ve kabiliyetlerini farklı coğrafyalara taşımaya devam ediyor. STM, 20-24 Şubat tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de düzenlenen NAVDEX-2023 Fuarı'nda askeri denizcilik projelerini ve taktik mini İHA sistemlerini sergiledi.   

STM500 ve MİLGEM İ Sınıfı Fırkateyne Büyük İlgi  

STM, NAVDEX-2023’te; ana yüklenicisi olduğu Türkiye'nin ilk milli fırkateyni TCG İSTANBUL (F-515) İstif (İ) Sınıfı Fırkateyn, milli imkanlarla tasarlanan küçük boyutlu denizaltı STM500 ve sürat-manevra gücü yüksek, satıhtan satıha güdümlü mermilerle hücum geliştirebilen hücumbot konseptimiz STM-MPAC’i görücüye çıkardı.

Milli Vurucu ve Gözcü İHA’lar Abu Dabi’de Sergilendi 

Askeri deniz platformlarının yanı sıra taktik mini İHA sistemleri de STM standında boy gösterdi. Taktik mini İHA sistemleri alanında dünyada öncü ve rekabetçi teknolojiler üreten STM, Türkiye’nin ilk mini vurucu İHA’sı KARGU, milli gözcü TOGAN ve sabit kanatlı vurucu İHA sistemi ALPAGU’yu NAVDEX’te ziyaretçiler ile buluşturdu. Türkiye’nin teknoloji odaklı ilk düşünce merkezi STM ThinkTech’in kabiliyetleri de fuarda katılımcılar ile paylaşıldı.

Farklı coğrafya ve ülkelerden üst düzey askeri heyetler, STM standını ziyaret ederek, projeler ve ürünler hakkında bilgi aldı.

NAVDEX 2023 STM

 

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.