Mühendislik Kabiliyetlerimizle IDEF’teydik.

24.08 2021

Idefsonrasi2

Dünyanın önde gelen savunma sanayii fuarlarından, 15. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF’21), 17-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. STM olarak IDEF’te yerimizi alarak, milli mühendislik kabiliyetlerimizle geliştirdiğimiz yenilikçi ürünlerimizi, sektör ile bir araya getirdik.

Deniz projelerimiz fuarda boy gösterdi

Askeri denizcilik alanında Türkiye’yi yurt dışında başarıyla temsil eden şirketimiz, merakla beklenen askeri denizcilik platformlarını IDEF’te sergiledi. Ana yükleniciliğini üstlendiğimiz Türkiye’nin ilk milli fırkateyni TCG İSTANBUL’un (F-515) yanı sıra MİLGEM Ada Sınıfı Korvet, Lojistik Destek Gemisi, Açık Deniz Karakol Gemisi OPV-1900 ve TS-1700 Denizaltı’yı ziyaretçilerin beğenisine sunduk. Fuar kapsamında ilk kez, 3 farklı Sahil Güvenlik Gemisi ve sürat-manevra gücü yüksek, satıhtan satıha güdümlü mermilerle hücum geliştirebilecek MPAC platformunu tanıttık.

Taktik Mini İHA Sistemlerimizde yeni ürünler

Taktik mini İHA üretiminde Türkiye’nin öncü şirketi olarak, dikkat çeken ürünlerimizi fuarda sergiledik. Güvenlik güçlerince başarıyla kullanılan ve bu yıl ihracat başarısına imza attığımız Döner Kanatlı Vurucu İHA Sistemimiz KARGU, bu yıl TSK envanterine girmesi planlanan Sabit Kanatlı Vurucu İHA Sistemimiz ALPAGU ve Gözcü İHA Sistemimiz TOGAN fuarda büyük ilgi gördü. Bu sınıfta geliştirdiğimiz yeni çözümlerimizi de ilk kez IDEF’21’de sergiledik. Bu kapsamda, mühimmat bırakan İHA BOYGA, RF Arayıcı Başlıklı KARGU ve Zırh Delici Mühimmat taşıyan KARGU fuarda beğeni topladı.

40’ı aşkın ülkeyi ağırladık

Aralarında savunma bakanları, genelkurmay başkanları, kuvvet komutanlarının da yer aldığı çok sayıda üst düzey heyeti IDEF’te ağırladık. 40’ı aşkın ülkeden, 100'e yakın heyet ile yapılan görüşmelerde, mühendislik kabiliyetlerimiz ve ürünlerimiz hakkında bilgiler verdik, potansiyel iş birliklerini masaya yatırdık. Yerli ve yabancı birçok basın mensubu da ürünlerimize ilgi gösterdi.

NUROL MAKİNA ile İyi Niyet Protokolü imzaladık

Türkiye’nin zırhlı muharebe aracı üreticilerinden NUROL MAKİNA ile IDEF 2021’de İyi Niyet Protokolü’ne de imza attık. Anlaşma ile, NUROL MAKİNA tarafından üretilen zırhlı araçlara, STM’nin geliştirdiği ürünlerin entegrasyonu sağlanacak ve tecrübe paylaşımı yapılacak.

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.