STM Milli Mühendislik Çözümlerini Malezya’da Sergiledi

04.04 2022

Rekabetçi, yenilikçi ve milli sistemler ile Türkiye’nin uluslararası arenadaki rekabet gücünü güç katan STM, Katar’da gerçekleştirilen DİMDEX Fuarı’nın ardından rotasını Malezya’ya çevirdi.

Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da 28-31 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen, Asya Savunma ve Güvenlik Fuarı’nda (DSA 2022); STM askeri deniz platformlarını ve taktik mini İHA sistemlerimini sergiledi.

STM bu fuarda; ana yüklenicisi olduğu Türkiye’nin ilk milli fırkateyni İstif (İ) Sınıfı Fırkateyn, MİLGEM Ada Sınıfı Korvet, Sahil Güvenlik Gemisi CG-3100 ile taktik mini İHA sistemleri; ALPAGU, KARGU ve TOGAN’ı Asya Pasifik ülkeleri ile buluşturdu.

Malezya Deniz Kuvvetleri Komutanı, Malezya Savunma Bakanlığı heyetleri başta olmak üzere pek çok farklı ülkeden üst düzey askeri heyeti standında ağırlayan STM, projeler hakkında verimli görüşmeler gerçekleştirdi.

STM, Güney Amerika’dan Uzak Doğu’ya kadar 20’den fazla ülkede iş birlikleri, teknoloji transferi ve iş geliştirme faaliyetleri yürütüyor. Dünyanın en aktif donanmalarından birine sahip olan NATO üyesi Türkiye için suüstü ve denizaltı platformları üreten STM, dost ve müttefik ülke donanmalarının daha efektif görevler yapması için tasarım, inşa ve modernizasyon faaliyetleri kapsamında, ihtiyaca özel özgün ve esnek mühendislik çözümleri üretiyor. STM’nin, kendi mühendislik ve teknolojisiyle geliştirdiği vurucu ve gözcü İHA sistemleri, Türk Silahlı Kuvvetleri’nce yurt dışı operasyonlar dahil olmak üzere sınır güvenliğinde etkin şekilde kullanılırken, KARGU ise ihraç edilen ülkelerde de başarıyla görev yapıyor.

 

FPACJkoWUAAjcLz

FPA ECrXoAEtOSC

FO7jrJbWUAACgke

FO8KAKlXwAwO AS

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.