STM’nin Askeri Deniz Platformlarına Malezya'da Yoğun İlgi

28.05 2023

STM LIMA 2023 Fuar_2

 

Türk savunma sanayiinde yenilikçi ve milli platformlar geliştirerek, katma değeri yüksek ihracatlar gerçekleştiren STM, askeri deniz projelerini Asya Pasifik bölgesinin en büyük savunma fuarında sergiledi.

 

Türk savunmasının globeldeki güçlerinden STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. son teknoloji proje ve çözümlerini, Langkawi Uluslararası Denizcilik ve Havacılık Fuarı’nda (LIMA-2023) Güneydoğu Asya ile buluşturdu.

Malezya’nın Langkawi adasında 23-27 Nisan 2023 tarihleri arasında düzenlenen fuarda, farklı ülkelerden üst düzey pek çok askeri heyet, STM standında, milli savaş gemilerini ve sistemlerine yoğun ilgi gösterdi.

STM, LİMA-2023 Fuarında,Türkiye’nin ilk milli korvet projesi MİLGEM Ada Sınıfı, Türkiye’nin ilk milli fırkateyn projesi İ Sınıfı Fırkateyn, Pakistan Donanması için inşa edilen Denizde İkmal Tankeri (PNFT), Türkiye’nin ilk küçük boyutlu milli denizaltı projesi STM500, sürat-manevra gücü yüksek, satıhtan satıha güdümlü mermilerle hücum geliştirebilen STM MPAC Hücumbotu ve sahil güvenlik gemisi CG-3100’ü sergiledi.

Ada Sınıfı Korveti İncelediler  

Malezya heyetleri, Türk Deniz Kuvvetleri’nce uluslararası arenada kendini başarıyla kanıtlamış ve şu ana kadar Ukrayna ve Pakistan’a ihraç edilen Ada Sınıfı Korvet Projesini yakından incelendi. Malezya Başbakanı, Malezya Veliaht Prensi, Malezya Savunma Bakanı, Birleşik Arap Emirlikleri Savunma Bakanı, Pakistan Savunma Üretim Bakanı, Malezya Deniz Kuvvetleri Komutanı, Malezya Donanma Komutanı, Güney Afrika Deniz Kuvvetleri Komutanı başta olmak üzere çok sayıda üst düzey askeri heyet STM standını ziyaret ederek, proje ve ileri çözümler hakkında detaylı bilgi aldı.

STM LIMA 2023 Fuar

 

STM LIMA%20Fuar%C4%B1 2023%20(3)

 

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.