Teknofest Çoşkusu İzmir’de Yaşandı

02.10 2023

TEKNOFEST 2023

"Milli Teknoloji Hamlesi"ne önemli katkılar veren STM, milli ve yenilikçi teknolojilerini, TEKNOFEST İzmir ile buluşturdu.

Cumhuriyet'in 100. yılında TEKNOFEST çoşkusu bu kez İzmir’de yaşandı. İzmir Çiğli Havalimanı'nda, 27 Eylül-1 Ekim 2023 tarihleri arasında düzenlenen TEKNOFEST’te STM, milli mühendislik gücüyle geliştirdiği teknolojilerini gençlerle bir araya getirdi.

Türkiye'nin ilk milli fırkateyni olan ve yakın zamanda seyir testleri için Mavi Vatan’a açılan MİLGEM’in 5. Gemisi TCG İSTANBUL (F-515) ve Türkiye’nin küçük boyutlu ilk milli denizaltısı STM500’ün maketleri İzmir’de büyük ilgi gördü.

KARGU ve TOGAN Teknofest’te

Taktik mini iha üretiminde öncü çalışmalar yürüten STM, Türkiye’nin ilk milli vurucu İHA’sı KARGU, Türkiye’nin ilk sabit kanatlı mini vurucu İHA’sı ALPAGU ve milli gözcü İHA TOGAN’ı da sergiledi. Deprem bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarında etkin rol üstlenerek, 50’den fazla insanın enkazdan sağ kurtulmasını sağlayan, milli teknoloji STM Duvar Arkası Radar (DAR) da Teknofest’te incelendi.

teknofest izmir 2

Siber Uzayda Mücadele Teknofest’e Taşındı

Türkiye’nin “Siber Vatan” mücadelesinde önemli görevleri bulunan STM, siber güvenlik alanına ilgi duyan gençlere interaktif ve eğlenceli bir deneyim sundu. STM standında özel olarak oluşturulan siber güvenlik odasında gençler, hazırlanan zorlu sorular ve görevleri yerine getirerek, siber güvenlik dünyasına giriş yaptı.

STM standında minikler hayallerindeki gemi, denizaltı, uçak ve İHA’ları kağıda dökerek yeteneklerini de sergiledi. STM standını ziyaret eden öğrenciler ise STM’nin StarTeaM programı, staj, aday mühendislik ve kariyer fırsatları hakkında bilgi aldı.

TEKNOFEST%20%C4%B0zmir%202023%20(1)

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.