Milli Korvet TCG KINALIADA Japonya Seyrinde

10.04 2024

TCG KINALIADA

STM’nin ana alt yüklenici olarak görev aldığı TCG KINALIADA (F-514) Korveti, 4.5 ay sürecek Japonya Seyrine başladı.

Türkiye’nin milli korvet projesi (MİLGEM) kapsamında üretilen Ada Sınıfı Korvetlerin dördüncü gemisi TCG KINALIADA, Türkiye-Japonya ilişkilerinin 100. yıldönümü ve Ertuğrul Fırkateyni'nin Japonya Seyri'nin 134. yıldönümünde, Türk Deniz Kuvvetleri'nin görünürlüğünü arttırmak, milli platformları tanıtmak ve liman ziyareti icra edilecek ülkelerle ikili ilişkileri geliştirmek maksadıyla 4,5 ay sürecek Japonya seyri için 9 Nisan günü İzmir'den uğurlandı.

Suudi Arabistan, Cibuti, Somali, Maldiv Adaları, Bangladeş, Malezya, Endonezya, Tayland, Çin Halk Cumhuriyeti, Güney Kore, Japonya, Filipinler, Singapur, Sri Lanka, Hindistan, Umman, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Pakistan ve Ürdün'ü kapsayan toplam 20 ülkede yapılacak 24 liman ziyaretinde, ilgili ülkelerin deniz kuvvetleriyle eğitimler icra edilecek, gemide resepsiyonlar düzenlenecek.

STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, konuyla ilgili twitter hesabından şu paylaşımda bulundu:

“MİLGEM Ada Sınıfı Korvetlerimiz arasında en yüksek yerlilik oranına sahip TCG KINALIADA Korvetimizin, 4.5 ay sürecek seyri başladı. Gemi dizayn ve inşa mühendisliğimiz, milli silah ve savaş yönetim sistemlerindeki yetkinliğimizin önemli bir örneği olan TCG KINALIADA Korvetimiz, 20 ülke-24 liman ziyareti ile savunma sanayimizin tanıtımına da önemli katkı sağlayacak. Japonya seyrinde okyanusları aşacak TCG KINALIADA ve personeline başarılar diliyorum. STM olarak dizaynından sistem tedarikine, entegrasyondan ana tahrik sisteminin teminine kadar her aşamasında kritik görevler aldığımız MİLGEM Projesi, ülkemizin denizlerdeki gururu olarak, uluslarası arenada Türkiye’yi  başarıyla temsil etmeye devam edecek.”

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.