“TÜRKİYE’NİN BÜTÜNSEL GÜVENLİK YAKLAŞIMI”, STM THINKTECH’ten YAYIMLANDI

25.11 2020

A Turkiyenin Butunsel Guvenlik Yaklasimi STM Kapakl%C4%B1%20Son%20Versiyon Page 001

STM ThinkTech alanının önde gelen uzman ve akademisyenlerinin katılımıyla düzenlediği odak grup toplantılarında ortaya çıkan görüşleri, “Türkiye’nin Bütünsel Güvenlik Yaklaşımı” adıyla yayınladığı ilk kitabında bir araya getirdi.

 Bugüne kadar savunma ve güvenlik temalı olarak düzenlediği beş panel ve 11 odak grup toplantısının çıktılarını basılı ve elektronik ortamda raporlayan merkezimiz; söz konusu toplantılara katılan alanının önde gelen uzman ve akademisyenlerinin görüşlerinden seçtiği kritik başlıkları, “Türkiye’nin Bütünsel Güvenlik Yaklaşımı” kitabında bir araya getirdi. Kitapta, enerjiden sağlığa, göçten iç ve dış güvenliğe ulusal savunma, çok boyutlu olarak ele alınıyor.

 Mart 2018-Ekim 2019 tarihleri arasında düzenlediği odak grup toplantılarının çıktılarını derlediği bu ilk basılı kitabında merkezimiz, Türkiye’nin bütünsel güvenlik konseptinde öne çıkan konulara, problem alanlarına ve çözüm önerilerine dair görüşleri paylaşıyor. Kitapta güvenlik kavramı çok boyutlu bir sistem olarak ele alınıyor ve bu farklı boyutların birbirlerini etkileyerek oluşturduğu karmaşıklık ve belirsizliğin yönetilmesine ilişkin savunma paradigmaları tartışılıyor. Tüm bu karmaşıklık ortamında, Türkiye’nin konumunda da belirgin farklılıklar ortaya çıktığı ve farklı hamlelerle kendine yeni alanlar açmaya çalışırken artık ‘çok boyutlu savunma konseptinin ’ daha da önem kazandığı belirtiliyor.

‘’Türkiye’nin Bütünsel Güvenlik Yaklaşımı’’ kitabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.