Denizaltı Tasarımı ve Teknolojileri Yarışmamız “Derin Arayışlar”da kazananlar ödülleri ile buluştu.

12.11 2019

Derin Arayislar Odul

Gemi inşadan fiziğe, psikolojiden endüstri mühendisliğine kadar oldukça geniş bir yelpazede farklı bölümlerde öğrenim gören üniversite öğrencileri, mezunlar ve bu alanda son 5 yılda tez vermiş kişilerin katılabildiği Derin Arayışlar yarışmamız 11.11.2019 tarihinde, İstanbul Deniz Müzesinde, Yüksek Lisans ve Lisans olarak iki kategoride düzenlendi. Denizcilik alanında tecrübeli bağımsız bir jüri tarafından değerlendirilen projelerde yenilikçilik, yaratıcılık, gerçekleştirilebilirlik, estetik katkı, detaylandırma düzeyi ve referans gibi kriterlere dikkat edildi. Yüksek Lisans kategorisinde dereceye giren ilk üç kişi 25.000 TL, 20.000 TL ve 15.000 TL'lik ödüllerin sahibi oldu. Lisans kategorisinde ise birinci 20.000 TL, ikinci 15.000 TL, üçüncü 10.000 TL değerinde ödül kazandı. Her iki kategoride ödül alan tez danışmanlarının her biri de 5.000 TL'lik ödülün sahibi oldu.

Lisans kategorisinde; Mustafa Kutlu ve İbrahim Savrukoğlu'nun (İTÜ) Prof. Dr. Kadir Kırkköprü danışmanlığında hazırladıkları "Denizaltılar ve Sualtı Araçları İçin Yüzer Anten Tasarımı" başlıklı tez çalışması birinci oldu. Dr. Seda Karadeniz Kartal danışmanlığındaki "İnsansız Su Altı Aracı ile Çevrimiçi Ceset Tanılama ve Mayın Tanılama Deneyi" başlıklı teziyle Merve Berik (Bülent Ecevit Üniversitesi) ikinci, Dr. Yasemin Arıkan Özden danışmanlığındaki "Akışkanlar Dinamiği ile Denizaltı Direnç Hesabında Ölçek Etkilerinin Hesaplamalı İncelenmesi'' teziyle Hasan Öztürk (Yıldız Teknik Üniversitesi) üçüncü oldu.

Yüksek Lisans kategorisinde; Mehmet Ozan Şerifoğlu (İTÜ), Yrd. Doç. Dr. Bilge Tutak danışmanlığında hazırladığı "Bir Sualtı Planörünün Hidrodinamik Analizi" teziyle birinci oldu. İkinciliği Prof. Dr. İsmail Hakkı Helvacıoğlu danışmanlığında hazırladığı "İze Uyumlu Denizaltı Pervanesi Tasarımının Hesaplamalı ve Deneysel Olarak İncelenmesi" teziyle Sinan Burunsuz (İTÜ) alırken, üçüncü sırada Prof. Dr. Sarper Özharar danışmanlığındaki "Sualtı Elektro Optik İnterkom Sistemi Tasarımı" teziyle Kaan Alper (BAU) yer aldı.

Başvuruları geçtiğimiz sene açılan ve bu yıl ilk ödüllerini veren Derin Arayışlar Yarışmamız; yurt içinde denizaltı alanında bilgi birikiminin artmasına, insan kaynağı yetiştirilmesine, milli ve özgün tasarımların geliştirilmesine destek olmayı amaçlıyor. 2020 yılında gerçekleştireceğimiz Derin Arayışlar Yarışmamız için hazırlıklarımıza başlamış bulunmaktayız.

Detaylar için Derin Arayışlar web sitemizi ve twitter hesabımızı takipte kalın.

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.