Capture The Flag' yarışmamızın beşincisini başarıyla gerçekleştirdik.

04.11 2019

Capture The Flag

Siber güvenlik alanında farkındalık yaratmak ve nitelikli insan kaynağı yetişmesine katkı sağlamak amacı ile T.C. Savunma Sanayii Başkanlığı ve Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi destekleri ile düzenlediğimiz, “Capture The Flag” yarışmamızın beşincisini 31 Ekim 2019 tarihinde gerçekleştirdik.

T.C. Savunma Sanayii Başkanımız Prof. Dr. Sn. İsmail Demir’in katılımı ile gerçekleşen yarışmamızda yarışmacılar CTF için özel olarak hazırlanan siber ortamda kriptoloji, tersine mühendislik, web ve mobil uygulamalar gibi konularda kasıtlı olarak yaratılan sistem açıklarını bulmak adına mücadele ettiler. Her yaştan ve özellikten kişinin yoğun katılımı ile gerçekleştirdiğimiz yarışmamızda sunuculuğu ise her sene heyecanımıza ortak olan, bilişim sektörünün yakından tanıdığı isim Serdar Kuzuloğlu üstlendi.

T.C. Savunma Sanayii Başkanımız Prof. Dr. Sn. İsmail Demir, içinde bulunduğumuz teknoloji çağına değinerek, devletimizin, kurumlarımızın ve vatandaşlarımızın dijital ortamda korunmasını sağlamak adına yapılan çalışmaların milli güvenliğin önemli bir parçası olduğunu belirtti.

Genel Müdürümüz Sn. Murat İkinci ise CTF’in siber güvenlik alanında kariyer hedefleyen gençler ve profesyonelleri yönlendirmek adına önemli bir rol üstlendiğinin altını çizerek şunları söyledi: “STM olarak çalışmalarımızı yoğunlaştırdığımız en önemli alanlardan biri olan siber güvenliği pek çok farklı ölçekte ve titizlikle ele alıyoruz. Benimsediğimiz bütüncül ve proaktif yaklaşım ise ürün ve hizmetlerimizin yanı sıra ekosistemi besleyen girişimlerimizde de kendini gösteriyor. Bu anlamda, ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetişmesi adına siber güvenlik alanında önemli bir girişim olan CTF ile beşinci yıla ulaşmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz.

Online ön elemeyi geçip offline yarışma heyecanına ortak olmaya hak kazanan 50 takım, 191 öğrencinin katılım sağladığı yarışmamızda birinci olan takıma 25.000 TL, ikinci olan takıma 20.000 TL ve üçüncü olan takıma ise 15.000 TL’lik para ödülü takdim edildi.

Ayrıca, yarışmamız esnasında siber güvenlik ürünlerimizin en yenisi olan STM Bugshield platformunun lansmanını da ilgili kurum ve kuruluşlarımızın değerli temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleştirdik. STM Bugshield platformu; Sürekli sızma testi metodolojisi ile istismar edilebilir siber güvenlik açıklarını bulma ve anlık raporlama hizmetleriyle kurum kaynaklarının korunmasını ve hızlı aksiyon alınmasını sağlayan bir ödül avcılığı platformu olarak müşterilerimizin hizmetine sunuldu.

Ek olarak, Sakarya Üniversitesi ile milli teknoloji hamlesine katkı sağlayacak "Ulusal Test Yatağı Merkezi" kurulumuna dair imza törenimizi Genel Müdürümüz Sn. Murat İkinci ve Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sn. Fatih Savaşan imzalarıyla gerçekleştirildi.

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.