STM, ODTÜ'de "Yapay Öğrenme" Dersleri Verecek

11.04 2023

STM-ODTÜ İş Birliği

 

STM, "Sektör Kampüste Programı" kapsamında, Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ile iş birliğine gitti. STM, “Yapay Öğrenme” konusunda bir dönem boyunca ODTÜ'de ders verecek.

Türk savunma sanayiinde ve uluslararası arenada, ileri teknolojiler geliştirerek, önemli başarılara imza atan STM, "Sektör Kampüste Programı" ile üniversite-sanayi iş birliğine bir yenisini daha ekledi.

"Sektör Kampüste Programı Tanıtım Töreni" Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi'nde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ankara Valisi Vasip Şahin ve ilgili sektör paydaşlarının katılımıyla 10 Nisan 2023 tarihinde gerçekleştirildi. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü’nün “Sektör Kampüste” Programı kapsamında STM, ODTÜ ile eşleşti. STM, “Yapay Öğrenme” konusunda bir dönem boyunca ODTÜ'de ders verecek. STM, Yapay Öğrenme konusunda yaptığı iş birliği ile üniversite öğrencilerinin savunma sektörü ihtiyaçları doğrultusunda katkı sunmayı planlıyor. Taktik mini İHA üretimi ve otonom sistemlerde Türkiye'de ilklere imza atan STM, bilgisayarlı görü ve yapay zeka çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

20 Üniversitede 36 ders 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdürü Zekeriya Çoştu, törende yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

"Ülkemizin en yetkin kurumsal teknoloji firmalarının hatta küresel markaların üniversitelerimizde kredili seçmeli dersler açmasına olanak sağlıyoruz. Alacakları Milli Teknoloji Hamlesi-MTH kodlu derslerle de öğrencilerimiz Türkiye'nin öncü kuruluşları ve firmalarının ve uzmanların birikimlerinden istifade etme imkanına sahip olacak. Programımız 20 üniversite ve 20 kurum paydaşının katkılarıyla bu bahar dönemi itibarıyla başlattık. Bakanlığımızın yeni platformu Milli Teknoloji Akademisi üzerinden gençlerimizle buluşturulmak üzere ilk etapta 36 ders hazırladık. Ders müfredatının ve içeriklerin hazırlanmasında derslerin verilmesinde ve öğrencilerle kaliteli iletişim kurulmasında paydaş firma ve kurumlarımız gönüllülük esaslı görev üstleniyor" dedi.

Öğrencilerin, ilgili teknoloji alanlarındaki bilgileri en güncel gelişmeler ve sektörel uygulamalarla öğreneceğini bildiren Coştu, dersler sonunda staj hatta istihdam fırsatı da yakalayacaklarını vurguladı.

 

 

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.