STM, Pakistan Agosta90B Projesinde İkinci Denizaltıyı Teslim Etti

25.01 2023

PAKISTAN%20NAVY%20AGOSTA%20CLASS%20SUBMAR%C4%B0NE%20(2)

Türkiye’nin ilk ve tek denizaltı modernizasyon ihracatına imza atan STM, Pakistan’ın sahip olduğu AGOSTA 90B Sınıfı denizaltılarda, ikinci gemiyi modern ve son teknoloji sistemlerle modernize ederek, Pakistan Deniz Kuvvetleri’ne teslim etti.

Türk savunma sanayiinin öncü firmalarından STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş, imza attığı ihracat başarılarında önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktı. STM tarafından üç adet AGOSTA 90B sınıfı denizaltının modernize edildiği projede, ikinci gemi olan PNS/M KHALID (S-137), yapılan törenle Pakistan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edildi.

Denizaltılar En Modern Sistemlerle Modernize Ediliyor

Denizaltıların tüm sonar süiti, periskop sistemleri, Dümen Konsolu, Konverterleri, Deniz Suyu Soğutma Sistemi, Bilgi Dağıtım Sistemi, Komuta Kontrol sistemiyle Radar ve Elektronik Destek Sistemleri değiştiriliyor. Böylelikle modernizasyon kapsamında denizaltıların mevcut imkanlarının ötesinde ilave özellikler de kazandırılmış oluyor.. Aynı zamanda, ASELSAN ve HAVELSAN başta olmak üzere yerli ve milli birçok firmaya ait sistemler de proje kapsamında ihraç ediliyor. Denizaltı modernizasyonu için gerekli tüm mukavim tekne ilişkili yapısal tadilatlar, kullanılan malzemeler ve denizaltı gemilerinde uygulanan işçilik faaliyetleri de uluslararası klaslama kuruluşu olan DNV (Dat Nordske Veritas) tarafından sertifikalandırılıyor.

Agosta90B Hedefi Tam İsabetle Vurdu

STM’nin, modernize ederek Pakistan Donanması’na kazandırdığı ilk Agosta 90B Sınıfı Denizaltı PNS/M HAMZA (S-139), SEASPARK-2022 Taktik Tatbikatı’nda hizmet dışına ayrılmış bir fırkateyni, torpido atışı ile tam isabetle vurarak batırmıştı.

Güleryüz: Sırada üçüncü denizaltı var

STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:

“Ülkemiz savunması için çıktığımız yolda, mühendislik tecrübelerimizi ve teknolojilerimizi dost ve kardeş ülkelere de aktarıyoruz. Pakistan Agosta 90B Sınıfı Denizaltıların Modernizasyon Projesi de STM’nin ulusal ve uluslararası denizaltı üretim ve modernizasyonu konusundaki yetkinliğinin en önemli örneklerinden biri.

AGOSTA 90B Modernizasyonu ile yerli ve milli birçok firmamızın sistemlerini ihraç ederken, üçüncü ve son denizaltının modernizasyonunu da tamamlamak için çalışmalarımızı Pakistan’da aralıksız sürdürüyoruz. Projede emeği geçen paydaşlarımızı ve çalışanlarımızı tebrik ediyor, mavi sularda görevine başlayan PNS/M KHALID denizaltısının, dost ve kardeş ülke Pakistan Donanması’na hayırlı olmasını diliyorum.”

 

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.