Türk Savunmasının Milli Gücü STM 32 Yaşında!

03.05 2023

STM32Ya%C5%9F%C4%B1nda

Türk savunma sanayiinde yenilikçi ve millî projelere imza atan STM, kuruluşunun 32. yıl dönümünü kutluyor.

Türkiye’nin ulusal güvenliği için yüksek teknoloji gerektiren alanlarda T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne; proje yönetimi, sistem mühendisliği, teknoloji transferi, teknik ve lojistik destek ile danışmanlık hizmetleri sağlamak amacıyla Savunma Sanayi İcra Komitesi (SSİK) kararıyla 3 Mayıs 1991 yılında kurulan STM Savunma Teknolojileri, Mühendislik ve Ticaret A.Ş., Türk savunmasına 32 yıldır güç katmaya devam ediyor.

Millî Mühendislik Çözümleri Hız Kesmeden Devam Ediyor

Türk savunma sanayinin millî projelerinde yer alarak üstlendiği kritik görevlerde kazandığı mühendislik ve teknoloji birikimini önemli yatırımlar yaparak genişleten STM bugün; askeri deniz projeleri, siber güvenlik, taktik mini İHA sistemleri, radar sistemleri, uydu teknolojileri, komuta kontrol sistemleri, sertifikasyon ve danışmanlık olmak üzere geniş bir alanda faaliyet gösteriyor.

STM, yerli kaynakları kullanarak geliştirdiği özgün ve kritik sistemler ile Türkiye’nin sivil kamu ve özel sektör ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretiyor; Türk savunma sanayiinin global pazarda rekabet gücüne katkı sağlayacak ihracat odaklı çalışmalar yürütüyor. 

STM Küresel Arenada da Güçlü Adımlar Atıyor

Türk savunma sanayinin en önemli millî projelerinde görevler üstlenen STM; NATO ve 20’den fazla ülkede de iş birlikleri, ihracat ve iş geliştirme faaliyetlerini yürütüyor. Türkiye’nin ilk millî fırkateyni TCG İSTANBUL (F-515)’un tasarımcısı ve ana yüklenicisi olan STM, küçük boyutlu millî denizaltı STM500’ün üretimine de devam ediyor. Millî vurucu İHA Sistemi KARGU’nun üreticisi olan STM, Türkiye’nin ilk Siber Füzyon Merkezi STM-SFM ile de Türkiye’ye Siber Vatan'da da güç veriyor.

Küresel arenada da güçlü adımlar atan STM, Pakistan ve Ukrayna için askeri denizcilik alanında gemi inşa ve modernizasyon projeleri yürütürken; NATO’nun istihbarat akışının sağlandığı INTEL-FS 2 projesinde de yazılım geliştiriyor.

 Milli Mühendisliğin gücü: #STM32Yaşında

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.